aanmelden
The Gibson Bass Book - An Illustrated Tribute
Rob van den Broek schrijft standaardwerk
Muzieknieuws 07-11-2016 11:42
Een prachtig boek, met 180 pagina's en 400 foto's van 80 Gibsons en 70 Epiphones, is het resultaat van bijna tien jaar werk. Op 13 december verschijnt het dan eindelijk: het ultieme Gibson-basboek.

Rob van den Broek is grafisch-vormgever en was jarenlang testmedewerker van De Bassist. De laatste twee jaar nam hij echter een pauze van ons magazine om de laatste, zware loodjes te leggen aan The Gibson Bass Book - An Illustrated Tribute.

Het idee ontstond jaren geleden op een internationaal basforum, met voornamelijk Gibson-bassisten. Er zijn ontzettend veel Gibson-bassen, maar in de baswereld is er weinig over bekend. Dan zijn er nog de vooroordelen: Alle Gibsons zouden short scale zijn, ze klinken allemaal modderig en volgens vele mensen zou een Thunderbird loeizwaar zijn. Er zijn een hoop boeken over Fenderbassen, over Rickenbacker verscheen er onlangs een standaardwerk, de Höfner 500/1 heeft zijn eigen boek, maar iets over Gibson-bassen was er nog niet. Rob besloot alle info over deze bassen te verzamelen en hij kreeg onder meer toegang tot een ontzettend grote collectie Gibson-bassen van een Duitse verzamelaar. De lezer van het eerste uur zal zich nog herinneren dat wij daar ooit met het magazine te gast waren.

Koffietafelboek
Het resultaat is een prachtig, Engelstalig koffietafelboek met 180 pagina's, met 400 foto's van 80 verschillende Gibsons en er is natuurlijk aandacht voor de unieke bassen en de heruitgaves onder de Epiphone-naam. Alle bassen zijn mooi gefotografeerd, voorzien van technische specificaties en er is een korte omschrijving. Kortom: The Gibson Bass Book is het internationale standaardwerk over Gibson-bassen.

Via onderstaande link kun je enkele pagina's bekijken en het boek bestellen. Op dinsdag 13 december zal het eerste exemplaar worden uitgereikt aan The Golden Earring's Rinus Gerritsen - Hij speelde de elpee Moontan, en dus Radar Love, in op een Gibson EB-3 - tijdens een besloten evenement in de Gibson Showroom in Amsterdam.

De Bassist mag vijf entreekaartjes weggeven voor dit zeer unieke evement. Wil jij er bij zijn? Mail je naam, gegevens, wie je favoriete Gibsonbassist is en waarom, naar redactie@debassist.nl

www.thegibsonbassbook.com