aanmelden
Ereprijs voor Sting
Speciale AMA voor ex-Police-bassist
Muzieknieuws 25-10-2016 09:38
Volgende maand krijgt Sting een zogenaamde American Music Award of Merit. Zeg maar een oeuvreprijs. Na Annie Lennox in 2008, is Gordon 'Sting' Sumner de eerste in acht jaar die deze prijs krijgt.

Tijdens de AMA-uitreiking in Los Angeles zal Sting ook optreden. Naast een medley van enkele van zijn grootste hits, brengt hij zijn nieuwe single I Can't Stop Thinking About You. Deze staat op zijn nieuwe album 57th & 9th, dat medio november verschijnt.

 

Deze speciale American Music Award of Merit is bedoeld voor artiesten die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de muziekindustrie. Naast naar de eerder genoemde Annie Lennox in 2008, ging de prijs in het verleden naar Garth Brooks, Johnny Cash, Gloria Estefan, Whitney Houston, Janet Jackson, Michael Jackson, Billy Joel, Bon Jovi, Paul McCartney, Willie Nelson, Prince en Frank Sinatra.

 

De AMA's worden op 20 november uitgereikt in LA, met Bruno Mars als opener van de show. Drake is met een recordaantal van dertien nominaties de grootste kanshebber op de muziekprijzen.