aanmelden
Billy Sheehan en George Porter Jr. winnen Lifetime Achievement Award
Bassisten onderscheiden op Bass Player Live in LA
Muzieknieuws 24-10-2016 10:27
Op Bass Player Live, dat afgelopen weekeinde in LA plaatsvond, hebben Billy Sheehan en The Meter's George Porter Jr. een Lifetime Achievement Award gekregen.

Bass Player Live is, samen met de London Bass Show, het belangrijkste basevenement. Dit jaar vond het paats op 22 en 23 oktober in LA en als bezoeker kon je genieten van masterclasses, clinics, optredens, panels en de aanwezigheid van grote namen als Doug Pinnick, Rex Brown, Glenn Hughes, Chuck Rainey. Steve Bailey, Tal Wilkenfeld, Chris Chaney, Bobby Vega, Bob Glaub, Jerry Jemmott, Jimmy Earl, Phil Chen, John B. Williams en Scott Reeder. 

Op het evenement kregen twee bassisten een Lifetime Achievement Award uitgereikt. George Porter Jr. van The Meters en Billy Sheehan van onder meer Talas, Mr. Big, Thrasher, David Lee Roth en The Winery Dogs. Sheehan staat bekend om zijn solo-achtige baspartijen, hij is een van de grootste namen in de rockwereld en hij won al legio prijzen van diverse bas- en gitaarbladen. The Meters waren natuurlijk een van de pioniers van de funk, met bassist en zanger George Porter als boegbeeld. De bassist speelde met zeer veel grote namen, zoals Dr. John, Tori Ams, Warren Haynes, David Byrne. Paul McCartney, Robbie Robertson, Patti Labelle, Robert Palmer en Willy DeVille.

Beide heren ontvangen de prijzen meer dan terecht en natuurlijk felicitaties van De Bassist!