aanmelden
Phil Jones Bass AMX-1000
Een versterkertop met bijzondere looks
Muzieknieuws 05-01-2016 23:33
Langzaam maar zeer zeker stromen de basnieuwtjes van de aanstaande NAMM-show in LA bij ons binnen. Dit keer bekijken we twee nieuwe producten van Phil Jones Bass.

Over twee weken start de NAMM-show in LA en natuurlijk is De Bassist erbij om alle nieuwtjes voor je te spotten. Via facebook en e-mail worden er al wat tipjes van de sluier opgelicht, zoals door Phil Jones Bass, oftewel PJB.

Dat muzikanten conservatief zijn, mag duidelijk zijn. Versterkerbouwers zijn het meestal ook. Combo's hebben hun knopjes aan de voorkant of bovenop aan de achterkant en topjes altijd voorop. Moderne kleine topjes hebben meestal ook nog eens de vorm van een ouderwetse autoradio.

Phil Jones doet het graag anders. Hij staat bekend om zijn baskasten met een grote hoeveelheid kleine speakertjes en de PJB Acu-Mix AMX-1000 is ook weer bijzonder. Het doosje, met twee flinke handgrepen, heeft alle knoppen aan de bovenzijde en zo doet het een beetje aan een mengpaneel denken. Handig als je je versterker op bijvoorbeeld een 4x10" op de grond hebt staan.

PJB maakt tijdens de NAMM alle specficaties bekend, maar we weten al dat de top 1000W zal leveren en op de foto's zien we onder meer twee speakeruitgangen, een effects loop, een line-out, een tuner out en een DI-out met ground Lift. Bovenop zitten onder meer drie gescheiden inputs, waarvan een met XLR voor contrabas. Alle drie de inputs hebben hun eigen volume- en toonregeling (een 5 band EQ) en er is een mastervolume. Het compacte apparaat is voorzien van een limiter.

Naast deze 1000 Watter komt PJB met een zeer compacte 100W oefencombo met een tweeter en twee 7"-speakers.

www.sound-service.eu * www.pjbworld.com