aanmelden
Lemmy 70
De enfant terrible van de baswereld is jarig.
Muzieknieuws 24-12-2015 17:55
Je kent alle verhalen wel. 'Alleen Lemmy en kakkerlakken zullen een atoomoorlog overleven', 'Mensen, denk om het milieu. Wat voor wereld laten we achter voor Keith Richards en Lemmy?' Het ging even minder met de iconische bassist, maar hij treedt weer op.

Hij was lang ziek, hij draagt tegenwoordig comfortabele sneakers in plaats van zijn karakteristieke, handgemaakte cowboylaarzen en hij vergeet wel eens een tekst, maar Lemmy is still going strong en vandaag wordt hij 70. Gefeliciteerd! Hij bezit dus alweer vijf jaar een seniorenpas, maar geen geraniums, volkstuin, bingo of rollator voor Lemmy Kilmister; Het is nog steeds gaan met die Rickenbacker, een muur van Marshalls op standje elf en rammen. We vieren zijn verjaardag met wat fijne tracks.

Laten we toepasselijk beginnen met de kerstsingle:

 

 

Hawkwind is voor veel mensen nog steeds 'die band waar Lemmy in zat', maar zonder hem kunnen de heren er ook wat van. Wellicht is het toch vanwege hun oude bassist dat veel mensen de band ontdekken, herontdekken en blijven waarderen. Silver Machine:

 

En zo zag Hawkwind er vroeger uit:

 


Een beetje fan heeft deze documentaire vast in huis en anders is het vast via Netflix te zien. Toch raden we je aan om de documentaire op dvd te kopen, vanwege de geweldige extra's. Deze trailer geeft je een voorproefje:

 

 

Natuurlijk ben je zelf ook een stuk cooler als je met Lemmy om mag gaan en grootheden delen graag het podium met hem. Hier speelt hij met onder meer Slash de bekendste song van Motörhead: Ace of Spades

 

 

Ten slotte vroeger we Rickenbackerverzamelaar, Lemmy-kenner, Jack Daniels-drinker en eigenaar van een enorme Lemmy-Marshall-stack Bert Heitling om zijn favoriete track. Hij koos voor Killed By Death.

Nog vele jaren Lemmy!