downloads (2)

Paz uit Pixies

Emma Richardson is de vervanger

Muzieknieuws 05-03-2024 10:06

Paz Lenchantin heeft bekend gemaakt dat ze na tien jaar is gestopt bij The Pixies. Ze wordt vervangen door Emma Richardson, die je misschien kent van Band of Skulls.

Paz Lenchantin is natuurlijk geen nieuwkomer. Voor The Pixies speelde ze in onder meer Zwan en The Perfect Circle. Wij interviewden haar enkele jaren geleden en je kunt het interview nalezen door op het pdf-logo te klikken.

Deze week maakte Paz bekend dat ze stopt als Pixie: 'Mijn vertrek is voor mij een beetje een verrassing, net als voor velen,' meldt ze. De berichtgeving is dan ook wat vaag. Het is de beslissing van de band, maar Paz is er nuchter en positief onder: 'Het lijkt erop dat ze een solide plan hebben bedacht dat me op zijn beurt heeft gepusht om door te gaan naar nieuwe projecten waar ik enthousiast over ben.'
Natuurlijk wensen we Paz succes met die nieuwe projecten!



Lenchantin was de opvolger van Kim Deal die vanaf de oprichting in 1986 tot 2013 bij de band baste. Ze vertrok om zich the concentreren op haar band de Breeders. De in 2019 overleden Kim Shattuck (Muffs) verving haar voor een tour, waarna Paz de bastaken overnam. Al snel nam ze een grote rol in en op de albums was ze ook als zangeres te horen en ze schreef aan vele nummers mee. Uiteindelijk was ze als laatst te horen op Doggerel uit '22 en haar laatste optreden was op 27 september 2023 in de Hollywood Bowl in LA.

Pixies gaat weer touren. Eerst in Europa en dan in de VS met Modest Mouse en Cat Poewer. Daarna komen ze terug naar Europa om vervolgens met Pearl Jam in Australië te touren. De nieuwe bassist is Emma Richardson van Band of Skulls. 

 

 

 

 

zoeken
zoeken