De Bassist 66 is uit

Met Carol Kaye, 140 jaar Gretsch, Judith Renkema, Mark Haanstra, John Coffey en veel meer

Muzieknieuws 08-09-2023 10:09

De Bassist 66 is uit! Abonnees krijgen hem een dezer dagen op de deurmat en natuurlijk is het magazine te koop bij de betere boekhandels. Je kan De Bassist ook online bestellen, zonder verzendkosten. En wat lees je deze keer? Interviews met onder meer Mark Haanstra, Judith Renkema, Fred Gretsch III, Tisha Smit, vele tests, al het basnieuws, workshops en veel meer.

Ben je benieuwd geworden naar De Bassist 66? Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl.

Interviews
Deze keer spreken we met Mark Haanstra, die te zien en te horen is op het Dutch Double Bass festival, met Fred Gretsch III over het 140-jarig bestaan van Gretsch, Tisha Smit is ons talent, Bart Wijtman kiest zijn basplaat en Judith Renkema is uitgebreid aan het woord over haar sessiewerk en soloplaat. John Coffey is helemaal terug en we spraken Richard van Luttikhuizen over de pauze, zijn bassen en zijn kortstondige cello-avontuur.

Tests
Natuurlijk zijn er weer veel tests. Dit keer van GR Bass, Squier, Sandberg, Maybach, Ampeg en Ibanez.Achtergrondartikelen
We doken in de historie van sessielegende Carol Kaye, oftewel de oermoeder aller bassisten. Maar wat voor impact heeft ze eigenlijk gemaakt? We vroegen een groep (klein)dochters over de impact van Carol op hun muzikale loopbaan. Nog meer historie: Gretsch bestaat 140 jaar en naast dat we met Fred Gretsch III spraken blikten we terug op de bassen van het roemruchte merk. En het heden dan? De Bassist stuurde Hidde Roorda en Pieter-Bas van Wiechen naar North Sea Jazz en ze deden verslag.

Workshops en columns
natuurlijk zijn er weer interessante en leerzame workshops en columns van Rosan Asmussen, Bas Nuiver, Sanne Verbogt, Barend Tromp en Peter Boekholt.

En meer!
Er is nieuws, je leest albumtips, onze hoofdredacteur moest zo nodig weer aan namedropping doen in zijn voorwoord en we blikken vooruit op het Dutch Double Bass Festival en Amsterdam Guitar Heaven, waar we onder meer Rob van der Loo (Epica) en Pieteke Dik (Froukje) als clinicians hebben. Binnenkort meer! 

zoeken
zoeken