De Bassist 65 is uit!

Met Rinus Gerritsen, Adi Oasis, Xander Vrienten, tests en veel meer.

Muzieknieuws 09-06-2023 09:06

De Bassist 65 is uit en kan vanaf vandaag op je deurmat vallen. Natuurlijk is de editie ook los te bestellen. Wat je deze keer kan verwachten? Tests van onder meer Markbass, Spector, Sire, Fender en Ibanez, interviews met Rinus Gerritsen, Adam Neely, Xander Vrienten en Adi Oasis en natuurlijk weer columns, workshops, nieuws en meer.

Wil je een abonnement of het nummer los bestellen? Ga dan naar Muziekmagazines.nl, waar je niet alleen info vindt over De Bassist, maar ook over onze zusterbladen Musicmaker, Slagwerkkrant, Interface en Gitarist. Kortom: voer voor muzikanten!

Ten tijde van het uitkomen van deze editie van De Bassist, speelt Adi Oasis in Nederland. Heb je het gemist? De funkdiva komt later deze zomer terug naar Nederland en België. We spraken Adi over haar spullen, haar nieuwe album en haar samenwerking met Lenny Kravitz.

Adam Neely speelde in ons land en dat was me een feest! We spraken Adam daags na zijn tweede optreden over onder meer zijn Youtubekanaal en het sexy laten klinken van maffe maatsoorten.

We togen ook naar Den Haag, waar we onder het genot van een bakkie pleur (pleuââh op zijn Haags) de oude en nieuwe bassen van Rinus Gerritsen mochten aanschouwen. Ondertussen zijn we ook bij Deborah Slijkhuis langsgeweest. Ze was een van onze favoriete bassisten op ESNS en ze vertelt over haar werk als bassist en over haar soloalbum: muziek voor muzikanten, noemt ze het.Meer? Trijntje Oosterhuis houdt het oeuvre van Henny Vrienten springlevend, door muziek van hem te spelen en op te nemen. Dat doet ze samen met de kinderen van Henny, met Xander Vrienten als muzikaal leider. Hij vertelde uitgebreid over zijn rol en wat de songs van zijn vader voor hem betekenen.

Verder hebben we natuurlijk basnieuws, columns, workshops en de vaste rubrieken, zoals De Bas, het De Bassist Talent en De Basplaat. En tests natuurlijk. Dit keer probeerden onze testers een Fender met Goldfoil-elementen, een lichte Markbass, een staande Ibanez, een betaalbare P van Sire, een eveneens betaalbare, klassiek ogende StingRay en een arsenaal aan duimsteuntjes.

Veel leesplezier!

 

zoeken
zoeken