De Bassist 64 is uit!

Met een plectrumspecial, Bruce Foxton, ESNS23, Peter van Elderen en veel meer.

Muzieknieuws 10-03-2023 10:03

De Bassist 64 is uit en het zal je niet verrassen dat deze weer boordevol bas, bassisten en andere bassigheden staat, zoals columns, tests, workshop en nieuws Dit keer spraken we onder meer Bruce Foxton (Tha Jam), Peter van Elderen (Fire Horse), Teun Creemers, Peter Peskens, Cody Wright, Ivo Severijns, Madelief van Vlijmen, Tobias Kolk, Cici Powell, Paz Lenchantin, Hidde Roorda, Jan Teertstra, Nina Lijzenga, Jaap van den Berg, Florean Kruijswijk Jansen, Larry Grenadier en de collega's en vrienden van Rudy Englebert.

De Bassist 64, april - juni 2023 is nu uit. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl. Je kunt hier ook terecht voor abonnementenDe voorjaarseditie van De Bassist uit. Naast columns, workshops en nieuws hebben we tests van onder meer de Epiphone Newport Bass (foto hierboven), de Squier Mustang Bass, de Two notes ReVolt, de Schecter Corsair Bass, drie Orangepedalen, de Höfner Shorty Violin Bass (foto hieronder) en de koploze, fretloze Ibanez EHB1005F die je op de cover ziet.Natuurlijk spraken we veel bassisten. Binnenkort speelt From The Jam in Nederland en we spraken met Bruce Foxton over de oude muziek van The Jam en zijn nieuwe album. Nina Lijzenga verraste op Eurosonic/Noorderslag en zij is deze keer De Basssit Talent. Natuurlijk gaan we in op meer bassisten op ESNS23.

Cody Wright, Ivo Severijns, Peter Peskens (foto hieronder) en Tobias Kolk proberen je enthousiast te maken voor het spelen met plectrum, terwijl Madelief van Vlijmen gewoon Macca-lijntjes speelt zonder. Dit alles in de special ‘Spelen met plectrum: wanneer, waarom en hoe?’

Peter van Elderen. Maar dat is toch de gitarist van Peter Pan Speedrock? Klopt, maar hij is eigenlijk bassist en dat doet ie ook met de supergroep Fire Horse. Wij spraken hem daarover.

Teun Creemers kwam al eerder voorbij en dit keer besteden we aandacht aan zijn project met Afrikaanse muziek. Ook als je geen contrabassist bent is het verhaal van Larry Grenadier goed om te lezen. Doen dus maar gewoon. Okay?

We behandelen de bas van Paz Lenchantin - hoe oud is die nu eigenlijk? - Cici Powell kiest haar basplaat en we denken terug aan een prachtige bassist die er niet meer is: Rudy Englebert.


En voor de nerds: Hidde Roorda, Jan Teertstra, Tommy Veenstra, Bas Nuiver, Peter Peskens (foto hierboven), Jaap van den Berg en Florean Kruijswijk Jansen propten hun auto's vol ouwe meuk en spraken elkaar op De Bassist HQ. Wij waren er bij, we vergaapten ons aan al het moois, we namen foto's en we probeerden wat conclusies te noteren.

Eind deze week ligt ie op de mat bij abonnees. Alvast veel leesplezier!
 
En als je de edities van de laatste paar jaar wilt teruglezen, kan dat digitaal via Readly. 
 

zoeken
zoeken