De Bassist 63 is uit!

Met Billy Sheehan, MonoNeon, Lavita Werner, een pedalenspecial en vele tests.

Muzieknieuws 10-12-2022 11:12

De Bassist 63 is uit. Natuurlijk blikken we terug naar Amsterdam Guitar Heaven met een fotoverslag en een pedalenspecial. Verder vind je tests van onder meer Tech21NY, Darkglass, Sterling by Music Man, Eko, Ashdown en Fender. Naast albumtips, workshops, nieuws en columns vind je in deze editie interviews met Tom Radsma van Cloud Cafe, Sasha Sailor's Lavita Werner, Billy Sheehan, Tanya O'Callaghan (Whitesnake), Irene van Aarle (Ivyvox), MonoNeon, François Rabbath (Brel, Aznavour) en met Jonas Hellborg over zijn revolutionaire snaren.

Wil je een abonnement op De Bassist? Of gewoon een los nummer bestellen, met iDeal en zonder verzendkosten? Check muziekmagazines.nl

De interviews
Allereerst spraken we met Billy Sheehan over zijn oude band, die een nieuwe plaat maakte met deels oude nummers: Talas. De Ierse Tanya O'Callaghan speelt bij Whitesnake en we vroegen haar jeugdvriendin, bassist en goede kennis van ons blad Ellen O'Reilly om haar te interviewen. En dat deed ze!

We spraken met niemand minder dan MonoNeon - op de cover - over Prince en zijn nieuwe bas, alleskunner Lavita Werner is ons De Bassist Talent, terwijl Tom Radsma van Lizet Aviva en Cloud Cafe over zijn favoriete basalbum vertelt. Meer? Jazeker. Jonas Hellborg (foto) ontwikkelde een revolutionaire bassnaar en wij zijn onder de indruk.Irene van Aarle (foto) maakte ook indruk tijdens de Popronde en op het Musicmaker/Pinguin Q&A Festival in 'onze' Q-Factory en ze vertelt over haar punkband Ivyvox en haar JMJ-bas.
François Rabbath werd in 1931 in Syrië geboren en werd misschien wel de beroemdste contrabassist van Frankrijk. De 91-jarige inwoner van Parijs speelde met Brel, Aznavour en veel meer. Onze Pieter-Bas bezocht hem in zijn huis voor een zeer bijzonder verhaal.

De tests
Naast tientallen mini-tests van pedalen - daar komen we zo op terug - lees je tests van de Ashdown Little Bastard, een sprankelende Sterling By Music Man StingRay, de Tech21 dUg, een prachtige '54 Fender Precision reissue (foto) en een ultrakleine Darkglass Microtubes versterker.De specials
Dit magazine kent maar liefst drie specials: we kijken vooruit op ESNS23, we blikken terug op Amsterdam Guitar Heaven 2022 en we hebben een effectpedalenspecial van maar liefst negen pagina's. We tonen je - zeer subjectief - de beste en de meest betaalbare baseffecten, maar ook de effecten die betaalbaar en goed zijn. Onze pedalengoeroe Rogier Kerkhof vertelt verder alles over volgordes, true bypass, gebufferde bypass en meer. Van simpel tot nezt level shizzle. En jij - de lezer - bent aan het woord over jouw favoriete pedaal! 

En meer
Natuurlijk zijn er weer workshops van Sanne Verbogt, Bas Nuiver, Barend Tromp en Peter Boekholt en je leest nieuws, vergaard door Maarten Plukker, de column van Rosan Asmussen en meer, meer, meer.

Wil je een abonnement op De Bassist? Of gewoon een los nummer bestellen, met iDeal en zonder verzendkosten? Check muziekmagazines.nl.

zoeken
zoeken