De Dutch Classical Talent Tour met Sasha Witteveen

Muzieknieuws 14-11-2022 17:53

De Dutch Classical Talent tour is volop bezig! Het meest precieuze talententraject dat we in Nederland kennen voor klassieke muziek is de komende weken te zien in de grootste theaters en muziekgebouwen van het land. Vier solisten, duo’s of ensembles zullen hun uiterste best doen om de DCT Award te winnen, een prijs waarin deze talenten tienduizend euro krijgen voor verdere ondersteuning van hun muzikale carrière.

Nederlands grootse contrabastalent Sasha Witteveen blijft maar verbazen. Als eerste solist in de tour neemt ze luisteraars de komende maand mee vanuit de duisternis naar het licht. ‘We wandelen samen het licht in: ik begin met donkere muziek, en langzaamaan hoop ik de luisteraar op te tillen’. Met negentien lentes jong is ze de jongste finalist die de Dutch Classical Talent tour ooit heeft gezien, uniek!

In het programma kunnen we onder andere stukken van Dimitri Smirnov, Xavier Dubois Foley, Sergej Rachmaninov en David Anderson terugvinden. Volgens Witteveen heeft het stuk van Smirnov een extra speciale betekenis voor haar. ‘Toen ik Into the Light voor het eerst uit voerde, was dat een bijzondere ervaring. Het was het eerste moment na de ellendige coronajaren waarop er weer publiek in een zaal mocht. Dmitri Smirnov zelf is aan corona overleden, dat gegeven raakte mij diep toen tijdens die eerste uitvoering, het publiek moet dat gevoeld hebben. De sfeer was beladen.’


De komende maanden kunnen bezoekers van de Dutch Classical Talent Tour ook genieten van de genomineerde Thomas Dulfer, Deborah Witteveen (saxofoon) en Joost Willemze (harp). Op 28 mei zal de winnaar van de talent tour bekend worden gemaakt in TivoliVredenburg in Utrecht.

Op 16 november zal Sasha Witteveen spelen in De Harmonie in Leeuwarden. Ze vervolgt haar tour vervolgens met een show op 17 november in Apeldoorn en 23 november in Groningen.

Het volledige tourschema kun je bekijken via deze link.

 

zoeken
zoeken