Release van de week: Charlotte Wessels – Tales From Six Feet Under Vol II

Vandaag verschenen - 7 oktober 2022

Muzieknieuws 07-10-2022 11:52

Het is geen wonder dat Charlotte Wessels zich de afgelopen jaren heeft ontpopt tot een van vaderlands grootste singer-songwriter talenten. Nadat ze in 2021 het eerste deel van Tales From Six Feet Under uitbracht keert ze nu terug met een ijzersterke opvolger (Tales From Six Feet Under ll). Een plaat die genres als: rock, pop en soms een vleugje metal moeiteloos in elkaar laat overvloeien. Een verfrissend en divers klinkend album!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

door Wiebe Vos

Tales From Six Feet Under ll is een compilatie van nummers die Charlotte Wessels tijdens de covid-periode opnam in haar kelder. Ze doet vanzelfsprekend de vocalen, maar speelt verder alle instrumenten zelf, op een fraaie akoestische gitaarpartij van Timo Somers na.

Het album weerspiegelt een periode van introspectie en eenzaamheid. Gelukkig voor ons, wist Charlotte Wessels deze onzekerheid om te zetten in geweldige nummers die haar trouwe Patreon community zeker zullen welgevallen. Hoewel er zeker veel overeenkomsten zijn tussen het eerste en tweede deel van Tales From Six feet Under horen we dat de voormalige Delain-zangeres op dit album steeds meer terug nijgt naar haar vroegere metal invloeden. Het resultaat? Een harder album dan haar voorganger.


Op nummers als ‘Toxic’ behandelt ze complexe onderwerpen als populisme en hebzucht. Verfrissender en relevanter dan ooit tevoren! Een album waarin Charlotte Wessels op eclectische wijze een prachtig album creëert.

Luister hier naar het hele album.

Het album gaat op 23 oktober in TivoliVredenburg Utrecht gepresenteerd worden. Ze neemt dan de volgende muzikanten mee:
Timo Somers - gitaar
Otto Schimmelpenninck van der Oije - bas
Joey Marin de Boer - drums
Sophia Vernikov - keys

Meer info op de site van haar label Napalm Records.

zoeken
zoeken