download (1)

Prince's funkprinses Ida Nielsen komt met haar Funkbots band naar Nederland

Concerten van Prince-bassist in Oss en Amsterdam

Muzieknieuws 11-10-2022 19:10

Ze sierde de cover van De Bassist 49, op 21 oktober speelt ze in de Groene Engel in Oss en een maand later, op 13 november, is ze in de Q-Factory, onze redactie-homebase in Amsterdam! En met De Bassist zijn we partner van dat concert. Zie je daar! Wij spraken Ida Nielsen eerder in 'onze' Q en de pdf van dat interview kan je nu downloaden.

Ida Nielsen & Funkbots
i.s.m. De Bassist
13 november, Q-Factory Amsterdam   
Tickets via deze link.

Facebook Event

Het leven van de Deense Ida Nielsen veranderde radicaal toen Prince haar in 2010 vroeg voor een samenwerking. Tot 2016 werkte ze nauw samen met hem, op albums en tijdens tours. Niet veel later, in 2019, kwamen onze collega's van Music Radar met een top 10 van beste bassisten en daarin vond je Ida, naast grootheden als Stanley Clarke en Victor Wooten.


In datzelfde jaar speelde Ida in Q-Factory - waar ook de redactie van De Bassist gehuisvest is - en onze Chinouk sprak haar over Prince, haar spullen en natuurlijk haar solocarriere. Klik hier en je kunt dit interview gratis downloaden en lezen.Ida tourt bijna constant met haar Funkbots en dit najaar doet ze Nederland tweemaal aan. Op vrijdag 21 oktober staat ze in de Groene Engel in Oss en op zondag 13 november wederom in Q-Factory Amsterdam.

Kaarten voor de Groene Engel koop je hier.
Tickets voor Q-Factory bestel je via deze link.

Afgelopen juli kwam haar nieuwste single uit en die beluister je hier:
zoeken
zoeken