De Bassist 61 is uit - de zomereditie juli-sept 2022!

Met onder meer Les Claypool, Geddy Lee, Greta Van Fleet en veel meer

Muzieknieuws 17-06-2022 10:06

De Bassist 61 is uit en die staat weer boordevol interviews, tests en artikelen. Zo interviewden we Geddy Lee, Les Claypool, Sam Kiszka van Greta Van Fleet en zelfs Flea komt even voorbij.

De Bassist 61 is uit en je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl. 

Voer voor bassisten. Dat en niet anders en ook deze editie staat weer vol interviews met baslegendes, opkomende bassisten, fijne artikelen en tests van nieuwe spullen, van betaalbaar tot exclusief.

Zo hebben we dit keer tests van onder meer Laney, Ashdown, Fender, Gibson, Boss, Sire en Zoom en we gingen naar Liverpool om daar veel moois te zien op de Bass & Guitar Show. Wil je nog meer spullennieuws? Op onze website verschijnen wekelijks productnieuwtjes.Onlangs overleden twee vaderlandse bashelden: Bert Ruiter en Henny Vrienten. Focus-bassist Udo Pannekeet en Jan Akkerman blikken terug op het leven van Bert en we vroegen de baswereld om mooie herinneringen met Henny met jullie te delen. Laura Lee is lekker vrij in Khruangbin en dat valt Flea ook op. We spraken met Laura en Flea geeft zijn mening over onze coverster.

Net als John Paul Jones speelt Sam Kiszka zowel toetsen (Hammond) als bas in de retrorockband Greta Van Fleet. We spraken hem over het nieuwe album dat net uit is.

Les Claypool tourt weer en dit keer speelt hij een album van Rush integraal. Hoogste tijd dus om even bij te kletsen met Les en we vroegen Geddy Lee ook meteen maar om een mening.

Verder komt de Rotterdamse band Elephant voorbij, de Vlaamse Lotte Claus, Joris Ram kiest zijn basplaat en we bekijken een hele oude Burns.

Ten slotte willen we Rosan Asmussen verwelkomen als onze nieuwe columnist!Dat en veel meer - workshops, albumtips, nieuws, achtergrondverhalen, vind je in De Bassist 61. 

zoeken
zoeken