Aanvraagperiode Steunfonds Muzikantendag geopend - tot 20 juni 2022

Vraag 5000 euro aan voor creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk

Muzieknieuws 22-05-2022 07:05

Het was een mooi moment op de Muzikantendag, 7 mei in de Melkweg, toen Frank Janssen kon aankondigen dat Buma Cultuur en Muzikantendag de handen ineen hadden geslagen om de door het ministerie van OCW ter beschikking gestelde € 600.000 te kunnen verdelen in partjes van 5000 euro onder 120 muzikanten die hun eigen nummers schrijven. De inschrijfperiode voor het Steunfonds Muzikantendag is geopend en loopt tot 20 juni.

Het ministerie wil met het Steunfonds Muzikantendag jonge makers ondersteunen bij de creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk; om ze na de coronaperiode een nieuwe impuls te geven.

Natuurlijk kwamen er tientallen vragen naar boven bij de presentatie op de Muzikantendag: hoe doe je de aanvraag? hoe wordt er geselecteerd? waar kan je het geld aan besteden?

Op de site van het Steunfonds Muzikantendag vind je antwoorden op 51 vragen.

Daar vind je ook het inschrijfformulier waar je persoonlijke gegevens, plan van aanpak, kostenplaatje invult en de algemene voorwaarden ondertekent. Het zal even werk zijn om een en ander in te vullen en later te verantwoorden, maar hey, dan heb je ook wat!

Als je liever luisterend alles te weten wilt komen over dit steunfonds dat wegens de gevolgen van de coronapandemie is ingesteld, luister dan naar deze aflevering van de podcast Brood en Spelen, waarin Frank Janssen alle prangende vragen beantwoordt! 

steunfondsmuzikantendag.nl

zoeken
zoeken