download (1)

Release van de Week: Warpaint - Radiate Like This

Vandaag verschenen - 6 mei 2022

Muzieknieuws 06-05-2022 09:22

Vandaag verschijnt het vierde studioalbum van het Amerikaanse Warpaint. De band uit Los Angeles komt wederom met een prachtig en dromerige plaat. Deze ligt in het verlengde van de eerdere albums, maar het zit boordevol mooie melodieën.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Warpaint uit LA maakt licht-psychedelische indiepop/rock en inmiddels is het kwartet aan het vierde album toe: Radiate Like This. Het album bevat tien nummers en het geheel klinkt warm, zoals altijd dromerig, met een mooie mix van elektronica en analoge instrumenten, waarbij de spaarzame, maar vaak leidende baspartijen van Jenny Lee Lindberg opvallen. Tegen De Bassist vertelde ze:

'Ik vind melodieën heel belangrijk. Veel mensen zien dat over het hoofd als ze bas spelen. Niet altijd, natuurlijk. Ik zeg altijd dat ik vind dat bas een heel makkelijk instrument is om te leren, maar het is een heel moeilijk instrument om goed in te worden, om echt mee op te vallen en geweldig in te zijn. Vaak gaat het gewoon onder de radar door, doet je grondnoten en is het de ondersteuning, wat ook cool is, omdat liedjes dat soms nodig hebben. Ik heb het gevoel dat je beide kunt doen. Als je echt goed bent, kun je een baslijn altijd interessant maken en hem laten opvallen, ook al is hij simpel. Het betekent niet dat je opzichtig hoeft te worden. Het gaat gewoon om de keuze van de noten, en daarom vind ik de melodie ook zo belangrijk. Ik hou ook van een repetitieve groove, dat wel.'

Om het hele interview met Jenny Lee te lezen, klik je op het pdf-logo.

Radiate Like This is een heerlijk album, met prachtige melodieën, voor een zonnige vrijdag. Een dag als vandaag dus.

Wil je Warpaint live zien? Op 24 mei speelt de band in Paradiso Amsterdam en op 26 mei in AB in Brussel.

Een maand geleden kwam Champion, de eerste single, uit:

 
En je beluistert het hele album hier:zoeken
zoeken