Release van de Week: Red Hot Chili Peppers - Unlimited Love

Vandaag verschenen - 1 april 2022

Muzieknieuws 01-04-2022 11:03

De Red Hot Chili Peppers zijn terug van weggeweest. In oude formatie met gitarist John Frusciante lanceert de band vandaag hun twaalfde studioalbum Unlimited Love. De nieuwe plaat is geproduceerd door Rick Rubin, waar de band al sinds 2011 mee samenwerkt. Je kunt hier tevens het interview met Flea teruglezen, dat we in De Bassist 51, januari-maart 2019 publiceerden.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

De Red Hot Chili Peppers zijn terug! Het album Unlimited Love is misschien in zijn geheel iets rustiger dan voorgaande albums, maar de sound is weer precies wat je hoopt. Wonderkind John Frusciante stapt zo af en toe uit de band, maar hij is weer terug.

Ons zusterblad Musicmaker sprak met Flea over de hernieuwde samenwerkingen met Frusciante en Rubin, die voor het vorige album werden vervangen door respectievelijk Josh Klinghoffer en Danger Mouse. Ook heeft hij het over zijn overstap naar Ampeg en natuurlijk kan je dit magazine vanaf 7 april bestellen via de Muziekmagazines-website
Kan je daar niet op wachten? Klik op de pdf-logo's voor de zes pagina's interview uit De Bassist 51 in 2020,

En goed nieuws voor de fans: de Peppers zullen op 10 juni in het Goffertpark in Nijmegen optreden, en staan 3 juli op Rock Werchter.

Hier zie je de eerste single Black Summer, gevolgd door de Spotify playlist:zoeken
zoeken