download (1)

Release van de Week: Knight Area – D-Day II: The Final Chapter

Vandaag verschenen - 4 maart 2022

Muzieknieuws 04-03-2022 10:56

Van de Q naar nu, kopten we in De Bassist 54. Peter Vink - die natuurlijk doorbrak met Q65 - is nog steeds zeer actief als bassist, onder meer met zijn bijzondere band Knight Area. The Final Chapter van hun magnum opus over de Tweede Wereldoorlog is vandaag uitgekomen en het is onze release van de week.

 

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

En dat interview uit 2020? Klik op het pdf-logo om het in zijn geheel te lezen. 

Onze collega's van Gitarist zijn ook erg onder de indruk van het album en in de huidige editie schrijven ze het volgende:

Avontuurlijk conceptalbum
Anderhalf jaar bracht Knight Area ‘D-Day’ uit, een conceptalbum over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog. Het vervolg ‘D-Day II - The Final Chapter’ richt zich op de persoonlijke verhalen van de veteranen. Dat doet de Zuid-Hollandse band zoals we van ze gewend zijn: met hypermelodieuze symfonische rock die niet vies is van de nodige bombast. De wat stevigere koers van het eerste deel wordt doorgezet, maar Knight Area gaat zelden de progmetalkant uit, al zijn I Believe en delen van The Dream grensgevallen. Mark Bogert overtuigt met een prettig organisch gitaargeluid en melodisch sterk opgebouwde gitaarsolo’s. Relatieve nieuwkomer Jan Willem Ketelaers bewijst zich wederom een fantastische zanger die de emotionele lading van de nummers en het thema uitstekend kan dragen. Voor neo-progrock die zijn avontuurlijkheid niet verloren is moet je bij Knight Area zijn.

Wat wij daar als De Bassist over de bas aan kunnen toevoegen? De partijen zijn gewoon erg goed en lekker, dus luister zelf! Scroll naar beneden om het hele album te horen. Maar eerst een liveversie van Crossroads.



Er staan ook tourdata:

 LuxorLive, Arnhem (13-3)
Hedon, Zwolle (18-3)
Bibelot, Dordrecht (1-4)
Volt, Sittard (2-4)
Muziekcafé, Helmond (16-4)
P60, Amstelveen (29-4),
Manifesto, Hoorn (30-4)
Kroepoekfabriek, Vlaardingen (21-5)

 

zoeken
zoeken