Bernard Lackner's Keep Grooving Vol. 1

Oefenmateriaal voor beginners en gevorderden

Muzieknieuws 14-11-2021 21:05

Ben je nog een beginner maar wil je wel thuis kunnen oefenen met allerlei muzikanten? Met dit boek kan dat.

Bassist en docent Bernard Lackner heeft een nieuw boek uitgebracht onder de titel 'Keep Grooving' met 10 tracks waarmee je kunt meespelen, bedoeld voor de beginnnende en iets gevorderde bassist.

"Vorig jaar dacht ik dat het leuk zou zijn om nieuwe nummers te bedenken de makkelijk te spelen zijn maar dat de nummers zelf ook kwalitatief goed zijn. Met dat idee heb ik 10 nieuwe nummers geschreven die leuk zijn om te spelen met baspartijen die goed te doen zijn en er werkten te gekke mensen mee als Marco Minneman, Pete Lockett, Derico Watson en nog veel meer".

Elk nummer heeft een eigen stijl: soul, rock, funk, R&B, Bossa Nova, pop en nog veel meer. De partijen zijn in noten en tabulatuur. Lackner heeft voor de nummers zowel de volledige mix als een mix zonder bas gemaakt. Behalve instrumenten bevatten de tracks ook gezongen partijen wat niet vaak voor komt bij dit soort boeken.

De meeste baspartijen zijn rudimentair maar bij de mixen zonder de bas kun je meer je eigen ideeën toevoegen als je de basis al hebt.

Keep Grooving is verkrijgbaar vanaf $12,99 bij Hudson Music.

Link Hudson Music

zoeken
zoeken