Release van de Week: Silk Sonic - An Evening With Silk Sonic

Vandaag verschenen - 12 november 2021

Muzieknieuws 12-11-2021 11:36

Een nieuwe supergroep is altijd interessant, maar deze groep gooide meteen hoge ogen na de oprichting. Hadden we al gezegd dat Bootsy Collins en Thundercat ook meewerkten?

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

De naam Silk Sonic slaat op het duo van dit album, Bruno Mars en Anderson .Paak. Bruno Mars scoorden de afgelopen jaren hits met Locked Out Of Heaven, Grenade, Uptown Funk en 24k Magic. Anderson .Paak komt uit de hip-hop/rap hoek en drumt tegelijkertijd wat hem al drie Grammy's opleverde.





De twee leerde elkaar kennen in 2017 toen .Paak mocht openen voor Bruno Mars en besloten met elkaar samen te werken. Beiden delen een grote liefde voor de 'oude muziek' van Aretha Franklin, James Brown, Miles Davis, Stevie Wonder en Prince. Waar Bruno Mars erg precies is met composities en koortjes, is Anderson iets losser en denkt meer in de sfeer van het nummer.

Na verschillende jams hadden de twee een 'setlist of doom' waar de nummers op stonden maar er was iemand nodig om de nummers aan elkaar te praten. De heren zijn groot van Bootsy Collins die dus de 'gastspreker' is van dit album en het geheel aan elkaar praat. Daarnaast komt Thundercat ook nog even langs op het nummer After Last Night om het feestje compleet te maken.

Ook de opnames zelf gingen 'ouderwets': Alles werd tegelijkertijd opgenomen met slechts twee microfoons, zoals dat vroeger werd gedaan bij Motown, Stax en de Philladelphia sound. Het album duurt slechts 31 minuten maar klinkt van begin tot eind heerlijk vintage. We zitten vast in de jaren '70 en dat heeft lange tijd niet zo goed geklonken.

zoeken
zoeken