Phil Lynott: Songs For While I'm Away

Documentaire Thin Lizzy bassist nu verkrijgbaar

Muzieknieuws 06-11-2021 11:13

Als bassist en frontman van de band Thin Lizzy schreef hij veel klassiekers die iedereen kent, met deze nieuwe documentaire gaan we terug de geschiedenis is.

'Songs For While I'm Away' is een nieuwe documentaire van Mercury Studios en gemaakt door Emer Reynolds.

Het verhaal wordt verteld aan de hand van interviews met bandleden, familieden en anekdotes van Phil zelf die wij zijn opgroeien van een jong zwarte jongen in de lagere klasse van Dublin in de jaren '50 tot rockster. De filmt blikt terug op iconische nummers als 'Whiskey In The Jar', 'Waiting For An Alibi', 'Jailbreak', en de doorbraaksingle 'The Boys Are Back In Town'. Als songwriter en poëzie-schrijver schreef hij vaak over zijn roots waardoor zijn fans zich in zijn werk herkenden.

De film laat ook Phil zijn als vriend, vader en echtgenoot en er komen genoeg andere mensen aan het woord onder wie zijn vrouw Caroline Taraskevics, zijn dochters Sarah en Catherine Lynott, Thin Lizzy bandleden Scott Gorham, Eric Bell, Darren Wharton en Midge Ure (ook bekend van Ultravox). Daarnaast komen Huey Lewis, James Hetfield, Adam Clayton, Brush Shiels, Terry O'Neill, Suzi Quatro en nog veel meer voorbij om over de invloed van Phil te praten.

Phil Lynott overleed in 1986, drie jaar na het uiteenvallen van de band maar zijn werk en oeuvre is nog altijd springlevend. Songs For While I'm Away bevestigd dat nogmaals.

De documentaire is te koop bij Amazon

Amazon link

zoeken
zoeken