Uniek concert van het Alain Pérez Quinteto zondagmiddag 21 november, Lux, Nijmegen

In het kader van Music Meeting Concerts - in dubbelconcert met Alfredo Rodríguez Trio met Yarel Hernandez

Muzieknieuws 03-11-2021 08:11

Music Meeting staat bekend als het festival met de avontuurlijkste muziek van Nederland. Ze programmeren op het jaarlijkse festival in het pinksterweekend spannende muziek, uit allerlei windstreken, veelal premières of bijzondere combinaties van muzikanten. Music Meeting presenteert nu ook een concertserie, waarbij het dubbelconcert van het Alfredo Rodríguez Trio en het Alain Pérez Quinteto er een van is. Die laatste trekt voor ons bassisten natuurlijk extra de aandacht. Hij is een van ’s werelds beste latin bassisten, die bovendien Paco de Lucia van die schitterende baslijnen voorzag. Bij Alfredo Rodríguez speelt de Cubaanse bassist Yarel Hernandez.

Alain Pérez is een multi-instrumentalist met een cv van hier tot Havana en is niet vaak in Nederland te zien geweest. Nu komt hij met zijn Quinteto naar Nijmegen, als een van de twee acts van bovengenoemd Cubaans dubbelprogramma.

Ticketinfo vind je op de site van Music Meeting!
Of direct op de site van Lux, Nijmegen.  


Alain Pérez bij Celia en Paco
Hij is de bassist die de schitterende baslijnen in de band van Paco de Lucia voorzag, zes jaar lang. Maar daaraan voorafgaand was hij al op jonge leeftijd de bandleider van een van de grootste salsa-zangeressen aller tijden, Celia Cruz. De laatste jaren rolt hij van het ene in het andere project, veelal onder eigen naam.

Bekijk twee video's die die achtergronden van Alain Pérez laten zien. 

Onlangs werd hij (wederom) genomineerd voor een Latin Grammy, deze keer voor het album dat hij opnam met het mythische Cubaanse charanga-orkest Orquesta Aragón en Isaac Delgado. 

Pérez is van vele markten thuis. Hij is opgeleid als bassist en gitarist, maar zingt ook, speelt piano en percussie en werkt als componist, arrangeur en producer. Zelden zie je iemand met zoveel gevoel en emotie spelen en zingen. Aangevuld met zijn nagenoeg Cubaanse band belooft dat latin-jazz vuurwerk op de planken.

Dit is een recente livestream met het Quinteto dat in dezelfde samenstelling naar Nijmegen komt op zondagmioddag 21 november. 

Bezetting
Alain Pérez - bas en zang
Andy García - piano
Inoidel González - tenorsax
José Montaña - percussie
Alain Ladrón de Guevara – drums


Yarel Hernnandez bij Alfredo Rodriguez
De vaste bassist van het Alfredo Rodríguez Trio, Munir Hossn, is helaas verhinderd om dit concert te komen doen, maar Rodriguez heeft in de Cubaanse bassist Yarel Hernandez een uitstekend vervanger voor het trio.

 

De Cubaanse pianist Alfredo Rodríguez laat met wonderlijk gemak zijn virtuoos gespeelde noten elkaar opvolgen in een geraffineerd spel met ritme en harmonie. De direct meezingbare melodieën zijn bepaald niet gemakkelijk te spelen, maar hebben een grote vanzelfsprekendheid. Hij is een protegé van Quincy Jones en speelde in de laatste editie van het Music Meeting Festival een geweldig duoconcert met percussionist Pedrito Martinez.

 

Het trio is te horen op het album Little Dream uit 2018:

Hier zie je het trio, met hier nog Munir Hossn, aan het werk tijdens een Tiny Desk Concert van de NPR.

Bezetting
Alfredo Rodríguez - piano
Yarel Hernandez – bas
Michael Olivera – drums

Music Meeting Concerts presenteert: 
ALFREDO RODRÍGUEZ TRIO + ALAIN PÉREZ QUINTETO (Cuba / Dubbelconcert). 
Zondagmiddag 21 november, 15.00u, Lux, Nijmegen
Ticketinfo vind je op de site van Music Meeting!
Of direct op de site van Lux, Nijmegen.  

 

zoeken
zoeken