Release van de week: Leendert Haaksma - 12 Combustions - met Michel van Schie

Vandaag verschenen: 15 oktober 2021

Muzieknieuws 15-10-2021 14:33

Leendert Haaksma heeft met Michel van Schie op bas en Martijn Vink op drums een geweldig eerste album onder eigen naam afgeleverd. De titel van de eerste track op het album, Bonham, verraadt al waar 12 Combustions heen gaat: flink rocken, veel ruig en virtuoos gitaarwerk, baswerk en drumwerk, met roots in de seventies. Lekker los dus, met referenties aan allerlei stijlen, van jazz, via fusion naar rock. Luister hier naar het album en bekijk de making of video's die we tijdens de opnames maakten.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

‘12 Combustions’ is een intens instrumentaal album met alleen eigen werk. Afgelopen maart ging Leendert Haaksma, natuurlijk bekend als gitarist van Anouk, The Scene, The Voice of Holland, en vele andere projecten, de studio in voor zijn eerste soloalbum.

Het album komt vooralsnog alleen digitaal uit, op de bekende streamingplatforms, zoals Spotify, Apple Music, Deezer en Tidal.

Michel van Schie
In De Bassist 59, die over een tijdje verschijnt spreken we met Michel van Schie over het album. Binnenkort verkrijgbaar dus! 

 


Dit is de video van het nummer Wednesday, live in de studio opgenomen.  


En in deze video spreekt Michel van Schie uitgebreid over de bassen en amps die hij bij de opnames gebruikt heeft. 

 

 

Beluister hier het volledige album. 

zoeken
zoeken