Geddy Lee schrijft memoir

Rush-bassist brengt boek uit in 2022

Muzieknieuws 27-09-2021 11:05

Geddy Lee doet het wat rustiger aan tegenwoordig en heeft de tijd gevonden om zijn memoir te gaan schrijven.

De band Rush ging uit elkaar in 2018 waardoor Geddy Lee genoeg tijd kreeg om bassen te verzamelen waardoor het boek 'Geddy Lee's Big Beautiful Book of Bass' ontstond. Door de pandemie had hij nog meer tijd over en besloot hij zijn memoir te gaan schrijven wat in 2022 moet uitkomen.

In deze periode is hij niet meer zo lang thuis geweest in zijn huis in Toronto sinds zijn 19e zegt Geddy Lee. In die periode heeft hij zijn zoon leren honkballen, ging series kijken met zijn vrouw en zorgde hij voor de honden. Ook moet hij omgaan met de dood van drummer Neil Peart in januari 2020.

"Mijn vriend en mede-auteur van 'Big Beautiful Book of Bass', Daniel Richler, zag hoe moeilijk ik het had met de dood van Neil en probeerde mij op te vrolijken met verhalen uit zijn jeugd in de hoop dat ik wat over mijn jeugd zou vertellen" aldus Geddy. "Dus dat deed ik, in het begin met enige moeite maar later vond ik het leuk om met woorden te worstelen. Het is minder moelijk dan stoeien met muzieknoten of een Rickenbacker met een dubbele nek om je schouders! Mijn korte verhalen werden al snel lange hoofdstukken waardoor ik veel schrijf en ook herschrijf, niet alleen omdat ik diep in mijn geheugen moet graven maar ook vanwege alle foto's en dagboeken die erbij horen. Het lijkt een soort mysterie waar ik aan werk.

Lee zegt dat het boek een groot deel van zijn leven beslaat dat zal gaan over zijn jeugd, familie, verre reizen en nog veel meer. Het heeft nog geen titel en zal door HarperCollins worden uitgebracht in de herfst van 2022.

zoeken
zoeken