Doe Maar annuleert "Lijf aan Lijf" tour

Tour stopt vanwege zieke Henny Vrienten

Muzieknieuws 22-09-2021 15:29

Het afscheidstournee van Doe Maar dat vorig jaar zou plaatsvinden gaat niet door vanwege de gezondheid van Henny Vrienten

Doe Maar heeft de afscheidstournee "Lijf aan Lijf" in zijn geheel afgezegd vanwege de gezondheid van bassist en frontman Henny Vrienten. De tour zou 29 september beginnen en duren tot 25 november in Zwolle. Organisator Mojo kondigde eerder nog extra concerten aan maar deze zijn ook geschrapt en zullen niet worden ingehaald.

"Henny en de andere leden van Doe Maar, en natuurlijk de crew en de fans kijken enorm uit naar deze afscheidstournee. Wij betreuren allen dat de tour geen doorgang kan vinden en wensen Henny veel beterschap en sterkte" aldus een woordvoerder van Mojo.

Over de precieze aard van de ziekte is niets bekend, manager Flip van Ommeren: "Hij gaat een traject in voor onderzoek in het ziekenhuis. Dat nieuws kwam gisteren in de loop van de middag binnen toen wij extra concerten hadden bekendgemaakt. Henny wil het verder privé houden".

De afscheidstour zou vorig jaar plaatsvinden maar werd verplaatst vanwege corona. Na de versoepelingen werden er extra concerten aangekondigt en zouden ze zowel Nederland als België aandoen. De band zei zelf over die tour: "Het moest er een keer van komen en wij kunnen niet eeuwig blijven spelen ook al zouden wij dat graag willen. We gaan er nog één keer volle kracht tegenaan."Henny is natuurlijk het gezicht van Doe maar die klassiekers als Smoorverliefd en Doris Day schreef maar ook werkte hij samen met Boudewijn de Groot en George Kooymans bij Vreemde Kostgangers, die door de ziekte van Kooymans ook geen tour meer kon spelen. Daarnaast schreef Henny muziek voor Sesamstraat, Het Klokhuis en de film Abeltje. Daarnaast verscheen hij ook in ons blad, was te gast bij de Basgasten podcast van Hidde Roorda en werkte hij mee aan de documentaire Basmannen.

Namens de Bassist wensen wij Henny, familie, vrienden, en collega-muzikaten heel veel sterkte de komende tijd.zoeken
zoeken