Bach Shapes II

Bach doet jazz...

Muzieknieuws 27-07-2021 22:01

Wil jij etudes van Bach spelen over een jazz schema? Nee? Nou ga weg dan...voor de mensen die het een uitdaging lijkt kun je dit boek kopen.

Jon de Lucia heeft een opvolger voor zijn populaire boek 'Bach Shapes:Diatonic Sequences for Bass' met een nieuw boek die 'Bach Shapes II' heet. Dit boek bevat 144 pagina's met nieuw materiaal voor bas-instrumenten, waaronder de elektrische en de contrabas.

"Het duurde vier jaar om te maken maar dan heb je ook wat: Bach Shapes II gebruikt het concept om melodieën van Bach instrumentaal te kunnen oefnenen naar een nieuw niveau" aldus de schrijver. "Het gaat nu meer in de richting van jazz improvisatie zodat je kunt leren hoe je deze melodieën over standaard progressies kunt spelen. Transcritpie voorbeelden van jazzmuzikanten als Paul Desmond, Charlie Parker en Cannonball Adderly laten de connectie zien tussen jazzmuziek en die van Bach. Daarnaast valt er nog veel op technisch vlak te leren zoals articulatie, lastige intervallen en nog veel meer".

Bach Shapes II bevat 50 pagina's aan diatonische oefeningen met analyses en toonladdervariaties. Daarnaast is er nog een hoofstuk over mineur en verminderde vormen en nog 20 pagina's aan kwintencirkel progressies en hoe je die toepast op jazz standards.

Bach Shapes II is verkrijgbaar als boek en PDF, o.a via zijn website.

Website Jon de Lucia

zoeken
zoeken