Stanley Clarke 2022 NEA Jazz Master

Jazzbassist wordt in het zonnetje gezet.

Muzieknieuws 22-07-2021 12:57

Stanley Clarke mag wel een levende legende worden genoemd die innovaties bracht met zijn spel, composities en sound. Tijd om hem te eren!

Elk jaar kiest de National Endowment for the Arts muzikanten uit de jazz die gehonoreerd zullen worden en de nominaties voor de 2022 Jazz Master honorees zijn bekend: drummer Billy Hart, zangeres Cassandra Wilson, saxofonist Donald Harrison Jr en bassist Stanley Clarke. Deze artiesten krijgen per persoon $25,000 met de honoratie en krijgen een concert op donderdag 31 maart 2022 in het SFJAZZ Center in San Fransisco.

Clarke staat bekend om zijn virtuositeit op zowel de elektrische bas als de contrabas en laat via Facebook weten vereerd te zijn.

"Clarke's basspel, waarbij hij zijn virtuose vaardigheden op zowel contrabas als elektrische bas heeft laten zien, maakt hem een van de meest invloedrijke muzikanten in de moderne jazz geschiedenis" aldus de NEA. "Naast zijn solo-carrière was hij oprichter van Return To Forever waarmee hij de jazz een nieuw geluid en energie gaf in de afgelopen 50 jaar. De band- met Chick Corea, Lenny White en Al di Meola- werd een van de populairste groepen uit het genre die ook rockfans wist te trekken. Daarnaast richtte hij ook de Stanley Clarke Foundation op, een stichting die jonge muzikanten op weg helpt. Stanley Clarke speelt nog steeds en zijn meest recente album kwam uit 2018 onder de titel 'The Message'. Tegenwoordig heeft hij ook een webserie op Youtube, "Bass Nation".

Gefeliciteerd Stanley Clarke!

Website Stanley Clarke

zoeken
zoeken