De Bassist 57 uit

Met Pino Paladino, de bassen van McCartney, Nicole Row, 60 jaar Bintangs en veel, veel meer!

Muzieknieuws 18-06-2021 08:06

De Bassist 57 is uit en in deze editie lees je interviews met – volgens onze lezers – de beste bassist ter wereld Pino Palladino, Rick Stotijn, Jan Willem Sligting van Barrelhouse, Avishai Cohen en Nicole Row van Panic! at The Disco. Rinus Gerritsen, Monsieur Paul van Triggerfinger, Herman Deinum en andere collega's betonen de eer aan Frank Kraaijveld: Zijn Bintangs bestaan zestig jaar! Natuurlijk zijn er workshops, tests en veel meer.

Pino Palladino
In de alleereerste De Bassist Poll kozen jullie voor Pino Palladino als Beste Bassist Ter Wereld. Pino mailde ons een bedankje en bood meteen een interview aan. Dat grepen we met beide handen aan: een magazinehand en een podcasthand. Je leest het interview in De Bassist en je hoort het bij Basgasten.

Tests
We testen onder meer bassen van Charvel, Ibanez en NS Design, een voorversterkerpedaal van Markbass en versterkers van Warwick en Ampeg en een bijzonder pedaal van Source Audio.

De Höfners van Macca
De Bassist werkte samen met Nick Wass aan een bijzonder artikel over de vier belangrijkste Höfnerbassen van Paul McCartney. Nick was hoofd-marketing bij Höfner, hij schreef het ultieme boek over vioolbassen, hij is regelmatig te gast bij Macca in de studio en hij kluste zelfs aan Macca's hoofdbas en zijn backup. Dichter bij de bron kan je niet zitten! Nick sprak op zijn beurt weer met de man die de studio en de bassen van Paul onderhoudt.Nicole Row
Nicole speelde bij Miley Cyrus op vele grote podia en tegenwoordig verzorgt ze de lage tonen bij Panic! at The Disco. Hoe is het om bij zo'n grote band te komen en een plek te vinden? Waarom wil ze een vijfsnarige shortscale bas? En vanwaar de angst voor eeneiige tweelingen? Geen zorgen: het verhaal gaat voornamelijk over bas.Rick Stotijn
Rick maakt lyrische rock met een strijkstok en hij behoort tot de wereldtop van de klassieke bassisten. De stoffige wereld van Bach of Beethoven? Welnee! Rick laat zijn leerlingen net zo graag Mozart funky spelen als Dean Town van Vulfpeck op de klassieke manier. Een rockster in de klassieke wereld dus.

Twee jubilerende bassisten
De Bintangs bestaan 60 jaar en Barrelhouse 'slechts' 45. We spraken ex-Paradiso hoofdprogrammeur, Carré-programmeur en Barrelhouse-bassist over zijn carrière en zijn benadering van bassen in een bluesband. We lieten ex-columnist en coverster Frank Kraaijeveld eens niet zelf aan het woord, maar we vroegen zijn collega's om iets te vertellen over Frank. Onder meer Monsieur Paul van Triggerfinger, Herman Deinum van Cuby + Blizzards en Sweet d'Buster, Rinus Gerritsen en Musicmaker-oprichter Jaap van Eik nemen hun virtuele petje af voor de basreus.Avishai Cohen
Cohen is een hele grote in contrabasland en de Israelische bassist ziet zijn laatste album Two Roses als zijn beste werk – zijn levenswerk zelfs. De Bassist sprak de grootheid over de totstandkoming van het album en de vele samenwerkingen.

En verder
En verder zijn er de workshops, nieuws, albumtips, De Basplaat van Judith Renkema, De Bas van Frank Kraaijeveld en via de PLUS-sectie op deze website lees, hoor en zie je veel extra's die bij de artikelen in het magazine horen

Nog geen abonnee? Los bestellen?
Ben je bijvoorbeeld een Jan Willem Sligting-fanboy of -girl en wil je De Bassist - zonder verzendkosten - bestellen? En simpel via iDeal, Paypal of creditcard betalen? Check deze link: Muziekmagazines.nl Hier kun je ook een abonnement afsluiten en dat kost per jaar niet meer dan een redelijk setje bassnaren. De Bassist is ook digitaal te lezen via Readly en MagZine.


 
zoeken
zoeken