Mingus At Carnegie Hall

Volledig concert uitgebracht

Muzieknieuws 14-06-2021 10:08

Charles Mingus was een van de meest invloedrijke contrabassisten uit de geschiedenis en tot op de dag van vandaag wordt hij nog altijd bewonderd.

Het is inmiddels 47 jaar geleden dat Charles Mingus met zijn band in Carnegie Hall stond. Er werd een live album uitgebracht onder de titel "Mingus At Carnegie Hall" op LP maar met slechts twee nummers, 'Perdido' op kant A en 'C Jam Blues' op kant B. De rest van het concert kwam in het archief terecht, waarschijnlijk een zakelijk besluit van Atlantic Records aangezien jazz destijds niet meer zo goed verkocht als vroeger.

Gelukkig voor ons is het volledige concert opnieuw uitgebracht als een deluxe editie van 'Mingus At Carnegie Hall'. Het album is verkrijgbaar op twee cd's of drie lp's en bevat 72 minuten niet eerder uitgebracht materiaal toegevoegd aan het originele concert in de juiste volgorde.

"De deluxe 3LP set heeft ook niet eerder vertoonde foto's gemaakt door Gosta Peterson en aantekeningen van jazz-historicus en producer, Michael Cuscuna en notities van arrangeur Sy Johnson" aldus de website van Charles Mingus.

De deluxe editie van 'Mingus At Carnegie Hall' is nu verkijgbaar op cd, vinyl en digitaal via iTunes en Amazon MP3.

Website Charles Mingus

zoeken
zoeken