Orlando le Fleming's Rhythm Changes

Videolessen van Orlando le Fleming

Muzieknieuws 11-06-2021 11:17

Is het je wens om beter te leren improviseren op jazz standards? Met deze cursus kan dat

Jazzbassist en docent Orlando le Fleming heeft al boeken uitgebracht over timing en techniek in de afgelopen jaren. Nu gaat hij ons wegwijs maken in een belangrijk gebied van akkoord progressies in jazz: Rhythm Changes.

'Walking Bass on Rhythm Changes' is een uitgebreide videocursus om bassisten te helpen improviseren op melodieuze en creatieve wijze over een 32 maten-vorm. Le Fleming zegt dat het je zal helpen om meer creatief te zijn maar wel dicht bij de basis te blijven.

"Deze cursus bestaat uit 15 video's (met PDF-bestanden) die je stap voor stap meeneemt in het hele proces. Elke les bevat kleine stapjes waardoor je de kans krijgt om alles langzaam op te nemen. Er is ook een transciptie-opdracht, een speellijst met aanbevelingen en aan het eind van de cursus kun je mij een video of audiobestand opsturen waarin ik een beoordeling zal geven.

Le Fleming merkt wel op dat de cursus voor de gevorderde bassist is en niet voor beginners. Als je al in The Shed groep zit van Le Flemming krijg je trouwns korting op de cursus. De cursus zelf kost $70 via zijn website.

Website Orlando le Flemingzoeken
zoeken