De Bas Moet Knorren

Vernieuwde uitgave met meer Brood

Muzieknieuws 11-06-2021 10:01

Jaap van Eik was bassist van onder meer The Moans, Cuby + Blizzards, Trace, Livin' Blues en Solution. In de vernieuwde uitgave is er nog meer aandacht voor Herman Brood.

Jaap van Eik heeft een prachtig muzikaal leven achter zich. Hij speelde in vele topbands, om in 1977 Musicmaker op te richten. Ons zusterblad dus, waar wij weer uit zijn voortgekomen. Nadat hij boeken schreef over onder meer Deep Purple, Cream en Focus, vond hij het - terecht - tijd om zijn eigen levensverhaal op te tekenen.

Eind 2019 kwam De Bas Moet Knorren uit en het lijvige boek is verplichte kost voor bassisten en liefhebbers van Nederpop. Het staat vol prachtige verhalen uit zijn jeugd, zijn eerste stappen in de muziekwereld en de successen en drama's met The Moans, Cuby + Blizzards, Trace, Livin' Blues en Solution.

Dit jaar  - op 11 juli 2021 - is het 20 jaar geleden dat Herman Brood een einde aan zijn leven maakte. Van Eik maakte de opkomst van Brood mee en speelde natuurlijk met hem in The Moans en Cuby. Voor deze nieuwe uitgave is er een extra hoofdstuk toegevoegd over de keren dat Van Eik en Brood elkaar tegenkwamen toen Jaap inmiddels journalist was. Natuurlijk zijn dit weer smakelijke verhalen.

Heb je het boek nog niet? Dan is dit een zeer goede reden om het alsnog aan te schaffen. De Bas Moet Knorren is bij alle fysieke en online boekwinkels te verkrijgen of te bestellen.

zoeken
zoeken