Almog Sharvit's Get Up Or Cry

Allegaartje van alles

Muzieknieuws 03-06-2021 12:41

Hou jij van jazz, electronica, rock, bluegrass en klassieke muziek? Dan mag je dit album zeker niet laten liggen

Arrangeur en bassist Almog Sharvit heeft zojuist zijn debuutplaat uitgebracht met de titel "Get Up Or Cry" , een album dat een mengelmoesje is geworden met invloeden uit de jazz, electronica, rock, bluegrass en zelfs klassieke muziek uit de 20e eeuw. Door gebruik te maken van verschillende genres is het makkelijk om verschillende emoties te uiten, aldus de bassist.

"Het was de bedoeling om een album te maken dat je kunt luisteren wanneer je geluk en verdriet op hetzelfde moment wil ervaren" zegt Sharvit. "Ik wilde een album maken dat mooi was op een vreemde manier, een ruimte waar humor verworven is met gekke en complexe muziek. Het weergeeft precies hoe wij ons voelen zo nu en dan, overvallen door teveel informatie, gebrek on concentratie, teveel koffie maar ook momenten van geluk, intimiteit, verdriet en vrijheid"

De basistracks werden in een dag opgenomen in Brooklyn's Wonderpark Studios maar Sharvit experimenteerde ook met pop en electronische muziek in post-productie om de muziek een extra dimensie te geven. De nummers zitten vol met filter sweeps, zware distortion, en creatieve automatisering die je "geluidsdrager goed door elkaar zal schudden".

Get Up And Cry is verkrijgbaar op cd en via Bandcamp, iTunes en Amazon MP3.

zoeken
zoeken