Jukka Koskinen nieuwe bassist Nightwish

Jukka vervangt Marko

Muzieknieuws 31-05-2021 11:03

In januari maakte bassist Marko Hietala bekend dat hij zou stoppen met Nightwish, zijn vervanger Jukka Koskinen neemt het over.

In januari maakte Marko Hietala bekend dat hij na twee decennia stopt als bassist bij Nightwish. Dit was al voordat de band zou beginnen aan hun "Human :II: Nature" wereldtour maar inmiddels heeft de symfonische metalband al een opvolger kunnen vinden.

"Jukka Koskinen is onze sessiebassist en zal met ons meegaan op onze Human :II: Nature wereldtour" aldus de band op Facebook. "We zijn blij dat wij dit nieuws met jullie kunnen delen!"

Koskinen is een Finse bassist en speelde onder andere bij Wintersun, Amberian Dawn en Cain's Offering.

"Ik voel mij vereerd om mee te mogen doen met Nightwish en de aankomende Human :II: Nature tour, ik kijk ernaar uit om zo veel mogelijk live momenten met jullie te delen" aldus de nieuwe bassist.

De band zal onder andere spelen in Rusland, Oekraïne, Belarus, Verenigde Staten, Mexico, Argentinië, Chili, Brazilië, Noorwegen, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Polen, Hongarije, Italië, Zwitserland, Frankrijk, België, Oostenrijk en China.

Website Nightwish

zoeken
zoeken