Ellefson uit Megadeth

Muzieknieuws 28-05-2021 12:12

Enkele weken terug kwam David Ellefson negatief in het nieuws. Het schandaal leek - na verklaringen wederzijds - over te waaien, maar afgelopen week bleek het voorval genoeg te zijn voor Dave Mustaine om zijn oude maat uit Megadeth te zetten

Megadeth heeft David Ellefson uit de band gezet. De bassist kwam onlangs in opspraak nadat er wat pikante videogesprekken met een nauwelijks volwassen jongedame op internet verschenen. De roddelpers sprak meteen van 'grooming', maar al snel verschenen er ontkrachtende verklaringen op social media. Ellefson ontkende het niet, maar de dame gaf meteen aan niet minderjarig te zijn toen het gebeurde.

Toch was en bleef het een pijnlijke en genante zaak. Ellefson is al 27 jaar getrouwd, heeft kinderen van 22 en 25 en hij is sinds tien jaar een Lutherse predikant. Voor bandleider Dave Mustaine was het waarschijk de laatste druppel of een goed excuus om afscheid te nemen van zijn oude maat. Hij geeft op website en social media aan aan dat het geen lichte beslissing is, maar dat de relatie al langere tijd onder druk stond en hij nu geen mogelijkheid ziet om samen verder te gaan.

Het is een zeer ongelukkige situatie voor David en zijn gezin en we wensen hen heel veel sterkte. Zijn privéleven is verder geen zaak voor dit magazine en we denken nog altijd aan de dag dat David het leven redde van onder meer Victor Wooten, Alphonso Johnson, Norwood Fisher, Chester Thompson, Stu Hamm, Steve Bailey, Ryan Martinie, Brandino Divinity Roxx en uw hoofdredacteur in een bijna-busongeluk. 

Megadeth werd in '83 opgericht door Mustaine en Ellefson, nadat Mustaine uit Metallica gezet was. Ellefson en Mustaine bleven muzikale partners totdat de frontman in 2002 besloot met de band te stoppen na een ernstige schouderblessure. Twee jaar later besloot Dave Mustaine om toch weer met Megadeth verder te gaan, maar zonder Ellefson. Ellefson spande een rechtzaak aan tegen Mustaine en er werd buiten de rechtbank een deal gesloten. In 2010 kwam Ellefson terug bij Megadeth, maar meer als ingehuurd bandlid. Het tweede tijdperk van Ellefson bij Megadeth is nu dus ten einde gekomen.

zoeken
zoeken