The Bass Freq's Podcast

Basgasten op z'n Amerikaans

Muzieknieuws 27-05-2021 11:13

In Nederland kunnen wij genieten van de podcast 'Basgasten' van onze eigen Hidde Roorda, nu komt Dunlop ook met een podcast.

The Bass Freq's is een podcast die wekelijks zal worden uitgezonden en ons de unieke perspectieven en inzichten van de bassist zal laten zien, de ruggegraat van elke band.

De gastheer van deze podcast is bassist Josh Paul, bekend van Infectious Grooves, Suicidal Tendencies en Daughtry. In elke aflevering zullen er diepgaande gesprekken plaatsvinden met de beste bassisten die er vandaag de dag rondlopen. Er wordt met ze doorgenomen hoe ze zijn begonnen, hoe zij hun rol benaderen als drijvende kracht achter het nummer, wat voor spullen ze hebben en wat je ervoor moet doen om te kunnen spelen op topniveau.

De line-up zal bestaan uit allerlei bassisten van verschillende genres en speelstijlen. De eerste basgast is Doug Wimbish, hij zal het met Josh hebben over werken voor Sugar Hill Records, Living Colour en over zijn muzikale filosofie en het meeste halen uit je instrumenten.

De podcast is elke week te beluisteren op de site van Jim Dunlop of natuurlijk via Spotify, Apple, Google en Pandora. Of luister hieronder alvast de eerste aflevering.

Website Jim Dunlop

zoeken
zoeken