Janek Giwzdala's Iconic Lines

Maar wel voor jazz

Muzieknieuws 25-05-2021 11:44

Wil jij de klassiekers leren spelen zelfs als je geen noten kunt lezen? Met dit boek kan dat.

Bassist Janek Gwizdala heeft een nieuw boek uitgebracht wat deel uit maakt van zijn jazz-educatie serie: 'Iconic Lines For Bass Guitar: An Interactive Chronology of the Genes of Jazz Vocabulary'. Het doel van dit boek is om je vocabulaire op het gebied van dit genre te vergroten.

"De menselijke verhalen, tradtities, gewoonten, gebruiken, cultuur en zelfs de structuur van onze cellen worden doorgegeven via de genen- kleine hoeveelheden informatie die te tand des tijds hebben doorstaan waardoor we anders niet konden bestaan. Van Miles Davis tot Michael Brecker, Bill Evans tot Brad Mehldau, zo bestaat de kunst van jazz" aldus Gwizdala. "In elk verhaal van de muzikant zit eenzelfde streng die de grote artiest van vandaag verbindt met het decennium daarvoor, tot aan de jaren '30 en ervoor nog. Deze 'genen' zijn door generaties doorgegeven, toen gekneed, uitgebreid, hervormd, opnieuw uitgevoerd en gepersonaliseerd door elke legendarische artiest die dapper genoeg was om zo voort te dragen".

Het boek heeft 288 pagina's en de muziek is uitgeschreven in de F- en G-sleutel en in tablatuur. Daarnaast krijg je een code mee voor 300 tracks op drie verschillende tempi om mee te oefenen en zijn er meer dan 70 video's van Janek die meespeelt. Het is verkrijgbaar via zijn website of via Amazon.

Website Janek Gwizdala

zoeken
zoeken