Release van de week: St. Vincent - Daddy's Home

Vandaag verschenen - 14 mei 2021

Muzieknieuws 14-05-2021 13:42

Het nieuwe album van Annie Clark, oftewel St. Vincent, is uit. Deze keer horen we geen elektronica en drilboorgitaren, maar sitar, holle bassen, gospelkoortjes en heerlijke gitaarpartijen met phaser en flanger. En dan de songs!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Masseduction - de vorige plaat van St. Vincent - kwam in 2017 uit en klonk als de samenwerking van een popprinces met een Disneyprinses. De gitaarpartijen van Annie waren nauwelijks te herkennen, op wat drilboorfuzz na. Daarna kwam die plaat als Masseducation (één letter verschil) nogmaals uit als pianoversie.

Voor haar nieuwe album liet ze zich inspireren door de jaren zeventig en ze liet zelfs een nieuwe gitaar bouwen door Music Man. In plaats van veel elektronica horen we nu veel heerlijk gitaarwerk, met flanger en phaser - haal je vintage Electric Mistress maar uit de kast! - sitar, oude holle bassen en Wurlitzer. En dan zijn er de heerlijke koortjes, door onder meer de dochter van Donny Hathaway. 

Over bas gesproken. Op de plaat hoor je Annie zelf, maar vooral Jack Antonoff, bekend van Lorde, Taylor Swift en Lana Del Rey. Annie:
'Ik wist dat Jack een geweldige producer, songwriter en gitarist is, maar niet dat hij een beest op bas is. Hij kon echt zijn Jaco Pastorius-fantasieën uitleven op dit album. Dat was erg cool.' (Klik hier om zusterblad Gitarist met het interview te bestellen)

En voor de gearnerds: Jack en Annie hebben beide een voorliefde voor de oude, holle Fender Coronado II.

Genoeg gepraat. Via deze link zie je St. Vincent bij Saturday Night Live - met Justin Meldal Johnsen op zijn moderne Höfner Club:

 

 

 En hier beluister je het hele album:

zoeken
zoeken