download (1)

Release van de week: Rag 'n' Bone Man - Life By Misadventure

Vandaag verschenen - 7 mei 2021

Muzieknieuws 07-05-2021 10:31

In 2017 brak hij door met zijn debuutalbum en daarna volgde er een roerige periode met zeer veel optredens, de geboorte van een zoon, een huwelijk en een scheiding. Genoeg materiaal dus voor een emotioneel, tweede album.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Rag'n'Bone Man keert vier jaar na zijn bijzondere, prijswinnende debuut, Human, terug met een prachtig nieuw album. Hij ging voor het opnemen van Life By Misadventure naar Nashville om te werken met producer Mike Elizondo, bekend van 50 Cent, Fiona Apple en Alanis Morissette, terwijl één song zelfs in zijn garage werd opgenomen. Het album moest vooral human - ja grapje - klinken en het werd dan ook opgenomen met zijn vaste muzikale maten Ben Jackson-Cook (toetsen, co-songwriter en co-producer van het album), Bill Banwell (bas, en co-songwriter) en Desri Ramus (achtergrondzang), die werden aangevuld met drummer Daru Jones (Lazaretto-Jack White) en gitariste Wendy Melvoin, bekend van Prince's Revolution.

Rag 'n' Bone Man doet het wereldwijd goed, maar in de VS kan het nog wat beter. En als dat met dit duet niet lukt, weten we het niet: 

Het resultaat is een mooi, soms emotioneel, direct en organisch klinkend album zonder te veel overdubs. 

Tijdens de uitgebreide tour rondom Human, spraken we met bassist en mede-songwriter Bill Banwell en dit interview is terug te lezen door in dit item op het pdf-logo te klikken.

Hier beluister je het hele album:

zoeken
zoeken