Release van de Week: Royal Blood - Typhoons

Vandaag verschenen - 30 april 2021

Muzieknieuws 30-04-2021 10:43

Royal Blood is een echte bassistenband en natuurlijk kwam zanger/bassist Mike Kerr al met een groot interview voorbij in De Bassist. Het duo komt vandaag met hun derde album: Typhoons. En die is best wel verrassend.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

De ingrediënten van Royal Blood zijn relatief simpel. Met een zware drummer als basis, split Mike Kerr zijn signaal via octavers en andere apparaten naar gitaar en basversterkers en hij neemt zo in zijn eentje bas, gitaar en zang waar. Dikke riffs zijn de basis, met veugjes blues en stoner. Het is daarom ook niet vreemd dat Josh Homme van Queens Of The Stone Age dit album produceerde. Is het dan een duidelijke opvolger van de eerste twee albums?

De eerste single is in ieder geval weer typisch Royal Blood:Nee, zeker niet! Natuurlijk zijn de drums en de vuige riffs gebleven, maar we horen vleugjes dance, disco en hier en daar denken we ook een beetje aan Muse. Verfrissend, net even anders, hoewel het de echte Royal Blood-fan niet zal afschrikken.

Je beluistert het hele album hier: 

 

zoeken
zoeken