Dan Hawkins Complete Fingerstyle Bass Technique

Van begin tot eind

Muzieknieuws 27-04-2021 10:53

Ben je nog een absolute beginner maar wil je ver komen? Dit boek kan je goed op weg helpen

Bassist en docent Dan Hawkins heeft een nieuw instructieboek uitgebracht getiteld "Complete Fingerstyle Bass Technique". De methode bevat 110 oefeningen van beginner tot gevorderd om je te helpen een betere bassist te worden.

"Ik heb dit boek geschreven omdat de eerste vraag die mij gesteld word is 'wat leer ik als eerste op de bas?'. Ik zou zeggen dat techniek de absulute basis is voor elke beginner om aandacht aan te besteden" aldus de auteur. "Simpel gezegd, als je al een goede techniek hebt zal de bas niet zo moeilijk zijn. Goede techniek leidt tot het beter beheren van je instrument wat dan weer leidt naar meer plezier en uiteindelijk naar meer succes op de bas!"

Hawkins begint heel simpel met hoe je de bas moet vasthouden en de positie van je hand voordat aan de vingerpositie wordt gewerkt. Ook wordt er aandacht besteed aan expressieve technieken zoals het buigen van je snaren en vibrato. In hoofstuk vijf behandelt hij het spelen van akkoorden en dubbele stops.

Complete Fingerstyle Bass Techniques wordt geleverd met 150 audiobestanden en video's met backingtracks om er zeker van te zijn dat je alles goed speelt en is verkrijgbaar via Kindle, als PDF en als paperback.

Website Amazone

zoeken
zoeken