Michael League's So Many Me

Debuutalbum van Snarky Puppy bassist

Muzieknieuws 22-04-2021 08:04

Behalve leider, hoofdcomponist en bassist van Snarky Puppy werkt Michael League met nog veel meer bands. Deze zomer komt zijn debuutalbum uit.

Michael League is een zeer geliefde en gewaardeerde bassist die al twee keer in ons blad stond en altijd en overal bezig is. Naast vier Grammy's met Snarky Puppy is hij ook producer, songwriter en multi-instrumentalist. Afgelopen vrijdag kwam de eerste single van zijn album uit, wat op 25 juni zal verschijnen onder de titel "So Many Me".

Hoewel de plaat misschien niet de jazzy sound heeft van Snarky Puppy of de wereldse geluiden van Bokante beschouwd League het album wel als iets van hemzelf."Het is het verlengde van wat ik de afgelopen 17 jaar allemaal heb gedaan, net zoals met elk project wat ik doe probeer ik dingen te combineren waar ik van hou en iets te maken wat veel voor mij betekent" Right Where I Fall is een erg persoonlijk nummer, wat opgevat kan worden als een therapeutisch proces van het maken van een album met teksten over omgaan met moeilijke emoties.

Michael verblijft nu in Cadiz in Spanje en met weinig optredens in het vooruitzicht was er eindelijk tijd om alle ideeën en melodieën die hij gemaakt had bij elkaar te brengen om een album op te nemen."Ik had een idee om een soort landschap te maken met ontzettend veel vocale harmonieën; een mix van Turkse, Marrokkaanse en Koerdische percussie maar ook veel synthesizers, ik zag het duidelijk voor mij" aldus League. Over het album duikt hij in de muziek van zijn eigen verleden de sounds van de jaren '80 en referenties naar Tears For Fears en Talking Heads. Wij zijn ontzettend benieuwd!



zoeken
zoeken