Ariane Cap The Pattern System for the Bassplayer

Nieuw theorieboek Ariane Cap

Muzieknieuws 23-03-2021 17:45

Ben je door de lockdown door al je basboeken heen of zoek je nieuw lesmateriaal? Ariane Cap heeft een nieuw boek uit.

Ariane Cap heeft een vervolg gemaakt op haar eerdere boek "Music Theory for the Bass Player" en het heet "The Pattern Systen for the Bassplayer" met als subtitel "Sharpen Your Musical Mind through Fretboard Proficiency, Improvisation and Mental Practice". Het is medegeschreven door Wolf Wein en bevat 111 demonstratie video's, 12 oefen planners, testvragen en een handige FAQ-sectie om je kennis uit te breiden.

"Haar eerste boek onderwees de fundamenten van muziektheorie aan de van patronen op de fretboard van de bas. Het vervolg neemt dit patroon gebaseerde aanpak verder door in te gaan op andere patronen in muziek (zoals toonladders, arpeggio's, pentatoniek etc) die gaan over het hele fretboard, in alle toonsoorten en gebieden van de bas" aldus het persbericht.

"Essentieel is de auteur's gebruik van improvisatie, oefeningen en precieze instructie om mentaal oefenen uit te voeren door visualisatie en innerlijk gehoor. Het resultaat is niet alleen een bettere kennis van je fretboard maar een nieuw creatief bewustzijn van patronen in muziek zelf"

Cap en Wein leren je ook een metronoom te gebruiken om "vooruit te denken en in muziek te denken". Het boek is alvast te bestellen via Indiegogo met wat leuke extra's, in mei wordt het uitgebracht.

Indiegogo

zoeken
zoeken