Geezer Butler autobiografie.

Black Sabbath bassist begint aan zijn boek.

Muzieknieuws 19-03-2021 11:41

Black Sabbath bestaat al enige tijd niet meer maar Geezer Butler heeft genoeg meegemaakt om erover te kunnen schrijven.

Geezer Butler is begonnen met het schrijven van zijn memoir. "Ik ben eigenlijk begonnen toen mijn ouders stierven, ik wou dat ik meer aan ze had kunnen vragen. Ik heb ze nooit echt goed gekend omdat ze er gewoon waren. Dus ben ik begonnen met het schrijven van mijn memoir zodat mijn kleindkinderen het kunnen lezen en het is best leuk, al die oude tijden herleven van mijn jeugd in Birmingham. Daar ben ik op dit moment mee bezig". Wanneer het boek uitkomt is nog niet duidelijk.

Butler, van oorspong gitarist, richtte in 1968 Black Sabbath op met Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Bill Ward. Ze brachten hun debuutalbum uit in 1970 en de meeste tektsten werden door Butler geschreven. Hij bleef bij de band tot halverwege de jaren '80 en kwam meerdere keren terug in de band, tot aan de laatste tour in 2017.

Ozzy Osbourne bracht als eerste lid zijn boek uit in 2010 genaamd "I Am Ozzy". Iommi bracht zijn boek "Iron Man" een jaar later uit. Ronnie James Dio, die Ozzy verving in 1979 en in 2010 overleed, zal op 27 juli postuum zijn boek uitbrengen.

zoeken
zoeken