Octavision Coexist

Met Victor Wooten en Billy Sheehan.

Muzieknieuws 07-01-2021 21:00

Van Billy Sheehan weten we dat hij niet vies is van harde rock, maar op dit album leren we ook een andere kant van Victor Wooten kennen.

Het is inmiddels vier jaar geleden dat wij voor het eerst van Octavium hoorde met de single "Three Lives" waarop Victor Wooten te horen was. De groep heeft nu het eerste album uit met de titel "Coexist".

Octavision is het geesteskind van gitarist Hovak Alaverdyan die zowel Victor Wooten als Billy Sheehan vroeg om te bassen. Daarnaast doen zanger Jeff Scott Soto, drummer Roman Lomtadze, toetsenist Murzo en Avo Margaryan op Blul, een fluit-instrument uit Armenië.

"Uniek zijn is erg belangrijk voor mij, dus het belangrijkste was om met bijzondere muzikanten te spelen die niet alleen hun eigen manier van musiceren hebben maar ook nog eens goede mensen zijn" aldus de bandleider. "Ik ben werkelijk gezegend met dit team en ze zijn echt waanzinnig"

"Dit is de meest bijzondere maar ook de moeilijkste muziek die ik ooit heb moeten spelen" zegt Victor Wooten. "Ik hou van de muziek, het geluid en van de muzikanten, het was een eer om met ze te spelen"

"Het was een uitdaging om de muziek van Octavision te spelen, maar een mooie uitdaging" volgens Sheehan. "ik ben opgegroeid met majeur toonladders en Hovak's muzikale komaf is heel anders maar het was goed om daarmee in aanraking te komen. Het is een manier van toonladders en intervallen spelen die voor veel mensen exotisch zal klinken, dat was het in ieder geval voor mij"

Wooten speelt op drie nummers: "Proctagon", "Three Lives" en "So It Begins", Sheehan speelt op de andere vier: "Mindwar", "Coexist", "Apocalyptus" en "Stormbringer.

Het album is als digitale download verkrijgbaar via Bandcamp en de website van de band. Het zal binnenkort op meerde platforms verschijnen, net als op cd en vinyl.

Website Octavision



zoeken
zoeken