Release van de week: Arctic Monkeys - Live At The Royal Albert Hall

Vandaag verschenen - 4 december 2020

Muzieknieuws 04-12-2020 10:34

In een tijd dat er weinig tot geen livemuziek is, is het extra leuk om een live-album op te zetten. Je waant je weer even in een volle zaal, met naar oud zweet ruikende mensen, dood bier, de langste persoon van de avond die precies voor jou gaat staan, het meisje achter je dat alles vals meezingt en vijftien armen met telefoons voor je, met opnames die nooit bekeken zullenworden. Ja we missen zelfs dat! Daarom is het nieuwe live-album van Arctic Monkeys onze Release van de Week.

Elke week kiest onze redactie een Release van de Week uit en deze keer is het Live At The Royal Albert Hall van Arctic Monkeys.

De opnames zijn gemaakt in 2018 tijdens de Tranquility Base Hotel & Casino toernee. De opbrengsten van het bewuste concert gingen naar  Warchild UK en als we het goed hebben gaat ook (een deel van) de opbrengst van de plaat naar het goede doel. Alleen daarom al een fijne reden om dit album in het zonnetje te zetten.



En het album zelf? De opnames klinken zeer goed, de bas zit er lekker in en het geheel is gewoon een 'best of' van Arctic Monkeys van 2005 tot 2008.

Oordeel zelf:


zoeken
zoeken