RIP Bones Hillman

Midnight Oil-bassist overleden aan kanker

Muzieknieuws 09-11-2020 12:05

Op 7 november 2020 is Bones Hillman overleden. De bassist van Midnight Oil werd 62 jaar en overleed aan de gevolgen van kanker. Onlangs kwam er nog een album van de Australische band uit, waar hij op meespeelt.

Bones Hillman werd in mei 1958 in Nieuw-Zeeland als Wayne Stevens geboren en hij speelde jarenlang bas in (punk)bandjes. In 1980 vertrok hij met een van zijn bands naar Australië en in 1987 verving hij Peter Gifford als bassist van Midnight Oil.

Midnight Oil stopte in 2002, omdat frontman Peter Garrett zich op zijn politieke loopbaan wilde richten: hij was zelfs minister van milieuzaken in Australië. Bones ging door op het muzikale pad als veelgevraagd (contra)bassists en in 2007 verhuisde hij met zijn gezin naar Nashville om daar onderdeel te worden van de muziekwereld.

Na enkele gelegenheidsoptredens kwam Midnight Oil in 2017 weer bij elkaar en Bones voegde zich weer bij de band. Een week voor het overlijden kwam het album The Makarrata Project uit. 

Bones overleed thuis in de VS aan de gevolgen van kanker. Zijn bandleden herinneren hem als de bassist met de prachtige stem, een raar gevoel voor humor en een briljante, muzikale compaan.'

Hier hoor je het gehele album van de band, dat op 30 oktober 2020 uitkwam:

In Nederland en België is Beds Are Burning het bekendste nummer van Midnight Oil. Het album Diesel and Dust, waarvan deze song afkomstig is, kwam net voor Bones' komst uit.

 

zoeken
zoeken