Geezer Butler Albums op vinyl.

Black Sabbath bassist brengt albums uit op vinyl.

Muzieknieuws 04-11-2020 10:05

Geezer Butler was een van de oprichters van Black Sabbath en daarmee ook een van de eerste heavy-metal bassisten. Zijn solo werk is nu uit op vinyl.

We hebben allemaal weleens NIB of Paranoid op de bas gespeeld en behalve bassist van Black Sabbath was hij ook nog eens de tekstschrijver. Hoewel zijn werk als solist vaak is onderbelicht (wat niet onbegrijpelijk is als je meer dan 40 jaar speelt bij Sabbath) wordt zijn werk nu uitgebracht op vinyl.

Zijn albums, 'Plastic Planet' 'Black Science' en 'Ohmwork' zijn nu ook voorzien van een nieuwe omslag. "De jaren negentig waren een beproevende periode voor veel leider uit de rock van de jaren '70. De nostalgische periode die nu vanzelfsprekend moest zich toen nog bewijzen met de helden van toen die zich moesten bewijzen in een wereld waarin de alternatieve rock heerstte" aldus de website van Butler. Dit heeft Geezer Butler nooit tegengehouden om verder te gaan met waar hij goed in is wat resulteerde in drie albums die nog jaren mee konden gaan"

Plastic Planet en Black Science werden uitgebracht in 1995 en 1997, waarin wij horen hoe hij blues mengt met industrial/groove metal, mede dankzij Fear Factory's Burton C. Bell die zong op Plastic Planet. Ohmwork kwam acht jaar later uit vanwege de reünie van Black Sabbath en klinkt meer metal dan de andere albums. Alledrie zijn verkrijgbaar op cd en vinyl.

zoeken
zoeken