Recordprijs voor Fender Mustang

Bill Wyman's veiling meer dan geslaagd

Muzieknieuws 18-09-2020 11:06

Onlangs verkocht ex-Stone Bill Wyman diverse spullen, waaronder enkele bassen, gitaren en versterkers. Zijn bekende oranje Fender Competition Mustang bracht een recordprijs op!

Al eerder hebben we je bericht over de veiling van de spullen van ex-Stone Bill Wyman. Je leest deze berichten hier en hier. Van 11 tot 13 september was het zover en gegadigden konden bieden op kleding, awards, persoonlijke eigendommen en natuurlijk instrumenten.

Een van de mooiste stukken was natuurlijk de Fender Mustang in Competition Orange uit 1969. Deze is verkocht voor $384.000 en daarmee verbrak de bas het record van de linkshandige Höfner Presentation Bass van Paul McCartney, die in 2013 maar liefst $204.800 opbracht. Deze vioolbas met gouden hardware werd ooit door de Britse Höfner-importeur aan Macca gegeven. Na de beurs waarop de bas werd voorgesteld verdween deze bas, om pas tientallen jaren later weer op te duiken en de bassende Beatle heeft er nooit op gespeeld.

- De tekst gaat door onder de foto -


Foto: Een oranje Competition Mustang. 

Verder verkocht Wyman een '62 Vox AC30 die meer dan een ton in dollars opbracht - en daarmee een record verbrak van een versterker van David Gilmour die enkele jaren geleden een kwart minder opbracht - en een geel-pluchen wc-bril met Stones-logo. Die ging voor een schijntje weg: voor ruim duizend dollar kan iemand nu heel zacht poepen. 

Maar er waren meer bassen en gitaren. Een '68 ex-Brian Jones Gibson Les Paul ging voor $704.000 over de toonbank en een jaren zestig Framus Star Bass voor $51.2000.

Een dee lvan de opbrangst gaat naar drie goede doelen: De Prince’s Trust, Macmillan Cancer Support en de Central Caribbean Marine Institute.

zoeken
zoeken