Boek over Wimken van Diene

Over het roerige leven van de Normaal-bassist

Muzieknieuws 06-07-2020 10:33

Wimken van Diene oftewel Willem Terhorst stond ooit al met een uitgebreid interview in ons magazine. Ben je een groot fan van hem en wil je meer weten? Robin Steentjes schreef het boek Ik Blief Altied Normaal over hem, dat deze maand verschijnt.

Boerenzoon Willem Terhorst (70) komt vlak na de oprichting bij Normaal en de afgelopen tientallen jaren overleefde hij met frontman Bennie Jolink vele stormen. Als een echte bassist is Willem de stabiele factor in de band, die zich niet te veel bemoeit met ruzies, discussies en andere ellende.
Samen met drummer Jan Manschot bleef hij normaal - no pun intended - en dat werd juist gewaardeerd door de fans.

Robin Steentjes (op hoofdfoto met Willem Terhorst), een accountant met roots in de achterhoek, schreef het boek Een Roadtrip Door De Achterhoek. Willem las het boek met plezier en al snel ontstond er het idee voor een samenwerking. Natuurlijk komen er perikelen en conflicten voorbij, maar Terhorst wilde graag een positief boek met veel nadruk op de mooie kanten van het bestaan als muzikant bij de succesvolle band.

De tekst gaat door onder de foto.


Tegen zijn regionale dagblad vertelde Willem: "De eerste 15 jaar zijn de mooiste, in creatief en persoonlijk opzicht. Kijk maar welke nummers we nu nog spelen. Dat zijn voor 90 procent de liedjes die Bennie samen met Ferdi Joly heeft geschreven. Het gouden duo. En we waren een vriendenclub, in die tijd. Hier in mijn huiskamer zat ooit zestig man op mijn verjaardag.'"

Robin Steentjes mocht overal over schrijven. Zo komt ook de leverontsteking voorbij, waardoor Terhorst moest stoppen met drinken. Dat pakte goed uit. 'Ik ben er nog steeds!' Meldt de immer positieve bassist. 

Via deze link is het boek te bestellen. De prijs bedraagt € 20,- zonder verzendkosten

zoeken
zoeken