Bass Gym 101: Basslines for Beginners

Handig boek voor de echte beginner.

Muzieknieuws 01-07-2020 10:02

Wil je beginnen met bassen maar heb je geen idee over hoe en wat? Dit boek kan je op weg helpen.

Marek Baro heeft zijn boekenserie Bass Gym 101 uitgebreid met een nieuw instructieboek. Bass Gym 101 Basslines for Beginners bevat 101 oefeningen en lessen over de basiskennis van de bas terwijl de focus op het spelen van partijen ligt.

De tekst gaat door onder de afbeelding.



"Na 20 jaar spelen kwam ik erachter dat er niet veel boeken zijn die gaan over de basis van het bas spelen" aldus Bero. Er zijn veel boeken voor beginners maar die zijn meestal voor ervaren spelers en ze staan vol met onnodige informatie over muzieknotatie, toonladders en dergelijke. Het doel is om zo praktisch mogelijk informatie te geven over de techniek, de frettende hand en vingerpositie, de rol van de bas, praktische tips over het kopen van een bas, versterker en speakerkast, set-up van je instrument, het navigeren over je hals, het kiezen van de juiste snaren, het opnemen van de bas, je eq instellen, motivatie om te oefenen en ga ze maar door. Dat zijn inderdaad genoeg onderwerpen om een boek mee vol te krijgen.

Het boek bevat de meest uiteenlopende stijlen die je ongetwijfeld als bassist zult doorlopen waaronder, rock, pop, hip hop, reggae, salsa, blues, funk, ska en heel kort walking bass.

Website Bassline Publishing

zoeken
zoeken